Tips voor activiteiten in de omgeving

Bezienswaardigheden

Enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken:

Dierenpark Emmen

Hier maakt u in 1 dag een wereldreis. Onderweg ontmoet u allerlei exotische dieren.

Drents museum

Museum met een grote varieteit aan collecties. Belangrijkste onderdeel vormen de bodemvondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd.

Museumdorp Orvelte

Door de lezers van de ANWB Kampioen uitgeroepen tot één van de vijf mooiste dorpen in Nederland. Op ontdekkingsreis door Orvelte betekent een bijzondere speurtocht in het heden naar de sporen van het verleden.

Van Gogh Huis

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft.

Hunebedden in Drenthe

Bezoek deze indrukwekkende restanten van prehistorische grafkelders, bestaande uit soms meer dan 20 ton wegende rotsblokken.

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger zet u op het spoor terug naar de prehistorie, de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum. In het museum kom je alles aan de weet over deze mysterieuze megalithische graven.

Drents Boomkroonpad

Het Boomkroonpad heeft jong en oud van alles te bieden. Over een 125 meter lang pad, tussen de boomkronen, naar een maximale hoogte van bijna 25 meter is ieder seizoen weer een unieke ervaring.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.

Speelstad Oranje

U kunt het vergelijken met een optelling van alle speeltuinen in Nederland. Speelstad Oranje is leuk voor iedereen.

Het Veenpark

Het Veenpark in Bargercompascuum laat het verleden herleven. Ontdek hoe de armoede van toen, een les wordt om te verhalen aan uw kinderen. Hier kunnen ze zien hoe vroeger de lessen op de school werden gegeven en hoe de molenaar het meel voor de pannenkoeken maalt. Alfred Jodokus Kwak vertelt hoe hij hier verzeild is geraakt en dat hij van plan is te blijven. Met de trekschuit of het veentreintje maakt u een onvergetelijke tocht door het verleden. Projecten als Peat Polis, kunst uit veen, zet het Veenpark als landschap voor de kunst op kaart.

Nationaal Park Dwingelderveld

Een bijzonder natuurgebiedn waarbeheer en ontwikkeling van de natuur centraal staat. De beheerders van het Dwingelderveld (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particulieren) zorgen dat bossen, heidevelden en vennen in topconditie blijven. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken.

Gevangenismuseum

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen geeft een beeld van de ontwikkeling van Veenhuizen gedurende 200 jaar van dwangkolonie tot gevangenis dorp.

Planetron Cinodrome

Even buiten Dwingeloo, aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, vindt u Planetron Cinedome. Een bijzondere attractie, alleen al door de vormgeving van het gebouw. Op een groot koepelvormig projectiescherm van 350 m2, het grootste projectiescherm van Noord Nederland, worden duizelingwekkende voorstellingen getoond.

Verkeerspark Assen

Hier kunnen kinderen op een leuke en leerzame manier kennismaken met de verkeersregels.

Stedentrips

De volgende steden zijn allen binnen maximaal 30 minuten te bereiken: Assen (35 km), Emmen (30 km) en Groningen (50 km).

Golfen in Drenthe

De Nationale Golfschool Holland

Gespecialiseerd in het geven van GVB opleidingen, zelfs zodanig dat u garantie ontvangt.

Drentse GC De Gelpenberg (Aalden, Drenthe)

Eén van de mooiste golfbanen in Noord-Nederland. Er wordt aan vele randvoorwaarden voor topgolf voldaan: een fraaie 18-holes golfbaan, ruime oefenfaciliteiten inclusief een PAR-3 baan met zes holes van gevarieerde lengte en een ruim clubhuis.

Golfclub Aelderholt in Aalden

Openbare 9 holes baan (onderdeel van Landal Green parks). De baan heeft 5 par 3 holes variërend van 120 -195 meter en 4 par 4 holes tot 340 meter.

Country Golf in Ees

Hole-lengtes variërend van 40 tot 90 meter Er is gebruik gemaakt van de natuurlijke ligging en glooiing in het landschap. 2 holes zijn aangelegd over de 4 m. hoge aarden wal die de baan kenmerkt. Vanaf hole 17 kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de vijver en het lage gedeelte van de baan. De baan wordt omgeven door de Drentse bossen. De totale oppervlakte van de baan is 5 hectare.

Golfclub De Semslanden in Gasselternijveen

De parkbaan van golfclub "de Semslanden" ligt verscholen in het prachtige verstilde Drentse landschap op de hellingen van de Hondsrug in de directe omgeving van Gasselte. Het complex bestaat uit een overdekte driving range, een miniparcours met oefenholes en een pitch- en puttarea met een putting- en pitching green van elk meer dan 1.000m2 geflankeerd door grote bunkers.